donderdag 12 april 2012

Iets uitgeprobeerd vandaag: rode kool bereiden in de hapjespan!
Combinatie van roerbakken en smoren!
Reuze geslaagd, hierbij de bereidingswijze:


Roerbak de rode kool flink op het hoogste vuur, 4 minuten.
Doe dan het vuur laag en gooi de stukjes appel er bovenop en naar smaak lekker veel kaneel en een beetje zwarte peper. Deksel op de pan, volledig afsluiten en 30 minuten zachtjes stoven.
Gebruik bakvet naar jouw eigen keuze, ik heb een klontje bio roomboter gebruikt.
Zeer geslaagd recept, lekker pittig en met een stevig bite!


ontbijt:
250 gram verse aardbeien, 1 bio banaan

tussendoor: 1 klein paaskoekje, grote hand ongebrande macademia's en ongebrande pecannoten

lunch:
300 gram fijngesneden groenten (rode ui, rode paprika, prei) en 100 gram witte kool, 50 gram gebraden rosbief

tussendoor: rozijnen-ongezouten pinda's 

vooraf: cashews, macademia's

diner voor 2 personen:
600 gram runderstooflap van grasgevoed Iers rundvlees, peperkaneel, 2 laurierblaadjes, 1 hele bio ui en 2 tenen bio knoflook, klontje bio roomboter, 400 gram rode kool, 1 hele appel, 1 mega grote oranje zoete aardappel (ik schat wel 400 gram)

tijdens het eten: 3 glaasjes witte wijn

na het eten als dessert: 1 koffie met geklopte melk en klein klontje suiker en wat kaneel, 2 plakjes spekkoek, 1 paaskoekje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik waardeer het als u een reactie achterlaat!
Alvast hartelijk dank!