zaterdag 24 mei 2012

Tip: de limoen voor het persen eerst goed schoonboenen.
De uitgeperste helften geven nog veel geur en smaak af en kan je gebruiken om je (groene) thee mee op te fleuren! :-)
Erg lekker, ook in de zomer, is dit recept voor rode kool.
Roerbak de rode kool 3 minuten op hoog vuur in een grote pan in een stukje roomboter. Zet dan de pan op het allerkleinste pitje, op de allerlaagste stand. Strooi lekker wat kaneel - en voor de liefhebber ook peper - er op en sluit af met een deksel. Ik houd er van als de rode kool nog iets stevig is, dus ik heb 30 minuten aangehouden. Helemaal zacht is hij in 45 minuten. Smaakt super en is enorm geurig! Is ook koud als salade te gebruiken, bijvoorbeeld de volgende dag!

ontbijt:
halve meloen, 1 bio banaan, klein handje ongebrande noten met wat rozijnen

lunch:
2 struiken bio witlof, 1 appel, zelf geperst sap van een limoen, eetlepel mayonaise, theelepel mosterd, 120 gram makreel uit blik (Fishes, duurzame vangst) op een apart bordje

lunchsalade
tussendoor: 1 koffie verkeerd met klein beetje suiker en kokosmacroon

diner voor twee keer:
350 gram rode kool gestoofd in roomboter en kaneel, 321 gram rundergehaktballetjes


diner op het balkon
Jazz in Duketown: 2 martini's, 2 cola, 1 spies kipsaté zonder saus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik waardeer het als u een reactie achterlaat!
Alvast hartelijk dank!