maandag 12 maart 2012

Zelf soep maken is elke keer weer een feest; aanvankelijk steeds met de Soepkalender (een enig boek met 365 dagen soep recepten, dank je Mam!) als inspiratiebron, nu steeds meer op eigen houtje!
De voldoening is groot, niet alleen als de heerlijke geuren uit de keuken komen kringelen, maar ook als je hem opdient en opeet. :-)
Vandaag vind je mijn recept voor broccoli-rundvlees maaltijdsoep hieronder bij 'diner'.

ontbijt:
2 mandarijnen, 1 bio banaan, kaneel, grote hand gemengde ongebrande noten

lunch:
400 gram Thaise roerbak groenten (paksoi, rode ui, rode paprika), 3 grote bio eieren, kokosolie


een schilderijtje als lunch


tussendoor: 1 koffie verkeerd met mini suikerklontje

diner: voor 2 personen:
Bouillon trekken (minimaal 2,5 uur, hoe langer hoe zachter het vlees wordt) van 400 gram grasgevoed rundvlees (soepvlees), met een bouquet van 2 laurierbladeren, 5 kruidnagels, handpalmpje peperkorrels, 2 grote tenen bio knoflook (in de lengte doormidden gesneden).
Zeef alles er uit en kook in deze bouillon 1 hele in stukjes gesneden broccoli en 1 in stukjes gesneden zoete aardappel 20 minuten, pureer daarna met de staafmixer tot een mooie soep ontstaat.
Het botermalse gare rundvlees in kleine stukjes snijden en terug bij de soep doen.
Voor de liefhebber: roer een klontje roomboter er door.
Garneer met een kwart rode bio paprika in flinterdunne stukjes gesneden èn voor een lekkere bite! :-)

neo-paleo maaltijdsoep
's avonds: 1 koffie verkeerd met mini suikerklontje, 3 paaseitjes, trosje druiven, plakje kaas om het fruitzuur te neutraliseren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik waardeer het als u een reactie achterlaat!
Alvast hartelijk dank!